M.M: NewNewsPageTemplate
NewNewsPageTemplate

Cermaq AS investerer i Christian Berner AS sin egenutviklede løsning for måling av CO₂ og TDGP

2017-05-10

Cermaq AS har bygget et stort nytt settefiskanlegg på Forsan i Nord-Norge og i den anledning ønsket de å ha mulighet til flytte målerne rundt i anlegget. De har lenge vært på utkikk etter CO₂-målere og målere for totalt oppløst gasstrykk, som fungerer tilfredstillende. Etter flere kundebesøk, utprøving av vårt utstyr og god oppfølging fra oss, ønsket Cermaq å bestille 11 stk. målere.

CO₂- og TDGP-sensorene (Mini CO₂) er fra vårt nyeste agentur, ProOceanus i Canada, og har optisk måleprinsipp. Transmitterne eller måleskapet er utviklet av Knut-Arne Thoresen og Øistein Andersen hos Christian Berner AS, i samarbeid med PLS-teknikk AS. Målerne er utviklet for å kunne være en flyttbar/bærbar installasjon.

- Å ha kontroll på CO₂ og det totale oppløste gasstrykket er viktig i et settefiskanlegg. I tillegg til de nevnte parameterne beregner vi også Nitrogen-verdien, sier Øisten Andersen som er teknisk selger hos Christian Berner AS.

- I utgangspunktet er sensorene fra ProOceanus online-sensorer og er ment for direkte tilkobling til f.eks. et PLS-system. Vi måtte derfor selv utvikle en transmitter for disse sensorene. Vi har store forhåpninger til denne sensoren og er sikre på at denne installasjonen vil gi positive ringvirkninger i oppdrettsnæringen i Nord-Norge, sier Knut-Arne Thoresen, avdelingsleder for Pumper og Instrumenter hos Christian Berner AS.

Utstyret ble testet i september til desember 2016 og bestilt i januar 2017. Leveringen skjedde i slutten av mars 2017.

Cermaq Group AS er et norsk selskap med virksomhet innenfor havbruk, hovedsakelig oppdrett av rød fisk (laks og ørret). Selskapet er et heleid datterselskap av Mitsubishi Corporation, og er verdens nest største innen lakseoppdrett.

Christian Berner AS representerer Pro-Oceanus Systems Inc. som tilbyr verdensledende teknologi med sitt utvalg av avanserte CO₂- og TDGP-sensorer (Total Dissolved Gas Pressure).

For mer informasjon kontakt:
Øistein Andersen, teknisk selger hos Christian Berner AS, mobil 958 40 960
E-post: oistein.andersen@christianberner.com, www.christianberner.no


 

TopContent: Link (8183)
Default.Master