Finn din Produkter

Finn din Leverandører

Vannkraftverk og demninger

Ved å bruke Robalon kan vannkraftverk oppnå forbedret ytelse, lengre levetid og reduserte vedlikeholdskostnader.

Vi hjelper norsk industri

Vannkraft er en ren og fornybar energikilde som bruker den naturlige kraften til vann til å generere elektrisitet. At vannkraft er pålitelig, bærekraftig og har lav miljøbelastning, gjør den til en viktig del av energimiksen og spiller en avgjørende rolle for å redusere avhengigheten av fossilt brensel og bekjempe klimaendringer.

Vedlikehold av kraftstasjoner og demninger med riktige materialer

Polyetylenplast er et godt valg for kraftstasjoner fordi den er lettere og mer holdbar enn tre. Den er også mer motstandsdyktig mot skader fra fuktighet. Før den planlagte vedlikeholdsstansen ved kraftstasjoner hjelper vi deg med å finne de riktige komponentene. Av halvfabrikata i vårt velfylte lager kan vi produsere alle slags listverk til dammene, der vårt mest populære merke Robalon er tilgjengelig med kort leveringstid.

Fordeler med å bruke plast til disse applikasjoner

Holdbarhet og lang levetid: Robalon er en teknisk plast med høy motstand mot slitasje og korrosjon. Dette gjør den ekstremt slitesterk og gir den lengre levetid sammenlignet med tre. Robalon kan motstå påkjenningene fra vannstrømmer og kjemikalier som finnes i vannkraftverk, noe som reduserer behovet for hyppige reparasjoner og utskiftninger.

Motstand mot fuktighet og råte: Tre har en tendens til å absorbere fuktighet og kan påvirkes av råte over tid. Robalon er vanntett og motstandsdyktig mot fuktighet, noe som eliminerer risikoen for råte og redusert ytelse på grunn av fuktopptak. Dette gjør den til en pålitelig og vedlikeholdsfri løsning for vannkraftverk.

Lav friksjon og høy virkningsgrad: Robalon har lav friksjonskoeffisient, noe som reduserer energitap og bidrar til økt effektivitet i vannkraftverket. Med lavere friksjon kan turbiner og andre bevegelige deler bevege seg jevnt, noe som fører til mindre slitasje og bedre ytelse over tid.

Kjemisk motstand: Vannkraftverk kan bli utsatt for kjemikalier som finnes i vannet, som sediment og forurensning. Robalon har utmerket kjemisk motstand og påvirkes ikke negativt av disse stoffene. Dette gjør den til en pålitelig løsning som opprettholder egenskapene og ytelsen selv under krevende forhold.

"Ved å bruke Robalon kan vannkraftverk oppnå forbedret ytelse, lengre levetid og reduserte vedlikeholdskostnader"

I vårt sortiment finner du:

  • Spytteluker for demninger
  • Sprutsikring
  • Terskelpakninger
  • Sidepakninger
  • Kjølevannskanaler
  • Fisketrapper
  • Utstyrskomponenter som lagre, aksler og tetninger

Sidetetninger - spiller en avgjørende rolle for å forhindre lekkasje og sikre at vannet flyter jevnt gjennom turbinene. Robalon gir enestående tetthet og motstandskraft mot slitasje. Dens lave friksjon minimerer energitapet og bidrar til økt effektivitet.

Terskeltetninger - er avgjørende for å forhindre vannlekkasje mellom
turbin og vanninntak. Robalon tilbyr overlegen forsegling og er ekstremt slitesterk. Dens utmerkede kjemiske motstand gjør den motstandsdyktig mot
korrosjon og forlenger levetiden til terskelpakningene dine.

Spillveisdeksler - er viktige for å forhindre at vann og rusk lekker ut av vannkraftverket. Robalon gir eksepsjonell holdbarhet og er motstandsdyktig mot påkjenninger fra vannstrømmer. Den lette vekten gjør det lett å installere og reduserer belastningen på eksisterende konstruksjoner.

Har du spørsmål? Ta kontakt

Tor-Gunnar Lund
Tor-Gunnar Lund
Produktsjef, Teknisk plast
Nicolay Lorgen Lübbe
Nicolay Lorgen Lübbe
Produktsjef, Teknisk plast