Finn din Produkter

Finn din Leverandører

Demping og isolering av treningslokaler

Med markedets beste vibrasjonsdempende materialer Sylomer® og Sylodyn® løser vi vibrasjons- og støyproblemer i og utenfor treningsrommet. Resultatet er et hyggelig miljø for både treningsstudioets gjester og naboer.

Trening og fysisk aktivitet er viktig for vår helse og velvære, det er både gøy og motiverende å trene sammen med andre. For å skape et inspirerende treningsmiljø som også blir verdsatt av omgivelsene, kreves det innsats for å minimere støy fra tunge vekter, vibrasjoner og støt fra utstyr. Vi vet vibrasjonsisolering som minimerer støy til omkringliggende aktiviteter og skaper fin akustikk både ute og i treningsstudioet.

"Best mulig isolasjon for treningsrom"

God isolering for tunge vekter

Flytende gulv

GERBs produkter for flytende gulv med innstøpte stålfjærer i betongplate er i dag det nyeste og beste innen isolasjon til treningssentre hvor det stilles ekstremt høye krav. Typiske virksomheter er treningssentre og CrossFit-haller hvor det brukes tunge frivekter. Et flytende gulv innebærer å plassere foringsrør for stålfjærene og armering på konstruksjonsplast. Betongen støpes på konstruksjonsplasten slik at den frigjøres fra underlaget og dermed "flyter" oppå. Når betongen er ferdigbrent settes stålfjærene på plass og når de utvider seg løftes betonggulvet fra bakken. Stålfjærenes ekstremt høye vibrasjonsdempende evne beskytter de omkringliggende rommene mot vibrasjoner og skader.

Stålfjærelementer fra GERB

Stålfjærene er designet for å oppnå svært lave egenfrekvenser, noe som gjør dette til den mest effektive løsningen for å beskytte svært sensitive områder på en sikker og permanent måte mot støt og vibrasjoner. Generelt gjelder at jo lavere egenfrekvens et flytende gulv har, jo bedre isolerer det mot strukturstøy og støt.

Med GERBs stålfjærer kan du nå helt ned til 2,5 Hz. Løsning med støping på stiv mineralull gir i de beste tilfellene en egenfrekvens like under 50 Hz.

Fordeler

 • Gulvene har en egenfrekvens fra 6 Hz helt ned til 2,5 Hz og gir derfor ekstremt god isolasjon mot støt og vibrasjoner.
 • En av de store fordelene med systemet er at du får tilgang til stålfjærene ovenfra og kan derfor gjøre justeringer i etterkant og enkelt bytte fjær om nødvendig.

Demping av støt fra vekter og maskiner med Sylomer® og Sylodyn®

En tykk matte laget av gummi eller annet dempende materiale er i de fleste tilfeller ikke tilstrekkelig når du ønsker å dempe støt fra frivekter, maskiner og personer som hopper i takt i rommet ved siden av. For å oppnå god isolasjon kreves det en konstruksjon hvor gulvet hviler på blokker eller striper av våre unike elastomerer Sylomer® og Sylodyn®. Jo tyngre gulvet og jo tykkere strips/puter, jo bedre isolasjon. Du får ofte tilstrekkelig luftlydisolasjon på kjøpet.

Områder hvor det benyttes frie vekter plasseres med fordel der bjelkelaget er stivest, d.v.s. langs bærende vegger og ved korte spenn av underliggende bjelkelag.

Materiale

Sylomer® og Sylodyn® er unike spenstige materialer for bruksområder som stiller høye krav til vibrasjon og rammelydisolasjon. Materialene er ekstremt elastiske og slitesterke og har høy kjemikaliebestandighet. Sylomer® og Sylodyn® beregnes etter belastning, ønsket oppheng og oppsettingsfrekvens. Alt fra dansesaler til frivekter.

Fordeler

 • Lang levetid
 • Lav nedbøyning
 • Høy isoleringsnivå gjennom lav egenfrekvens
 • Kostnadseffektiv

 

Vibrasjonsdemping av utstyr

Å plassere 50 mm Sylodyn® under vektstabelen din er et lokalt og kostnadseffektivt tiltak for å dempe støt og isolere strukturell støy som kan spre seg til nærliggende bedrifter og hjem. Sylodyn blokker kan leveres med spesiallagde hull, slik at blokken kan monteres gjennom dine føringer. Med alle målinger kan vi beregne best mulig vibrasjonsisolasjon.

Beskytt treningsgulvet og utstyret ditt

Sportsmatter

KRAITEC® step er høykvalitets elastiske beskyttelsesmatter som beskytter gulvet ditt mot riper og slitasje. Den demper støy og støt og kan brukes både innendørs og utendørs.

Montering

Installasjonen av KRAITEC®-trinn er rask og enkel ved å bruke tilkoblingspinnene som følger med.

Materiale

KRAITEC beskyttelsesmatter er laget av gummigranulat som er slitesterkt og har lang levetid. Overflaten er glatt med åpne porer og kantene er avfasede. På undersiden er det dreneringskanaler for å unngå vannansamling. KRAITEC Step er tilgjengelig i fargene rød, grønn, grå og svart.

En komplett løsning for lyddempende himling

Syloma-hengere er installert for å redusere trinn- og luftstøy mellom etasjene. De bidrar til meget god isolasjon selv ved svært lave frekvenser og passer for alle typer bjelkelag. Takket være sylomerhengeren kan ofte antall gipsplater i undertaket reduseres, noe som sparer både materiale og tid.

Sammen med det effektive og skruløse monteringssystemet Euroceiling tilbyr vi et komplett system for undertak hvor kravene til lydisolering er høye.

Fordeler

 • Isolerer både fottrinn og luftstøy fra svært lave frekvenser
 • Forbedring allerede ved 50 Hz
 • Sylomer-hengeren kombinert med ett lag gips er nok til å erstatte tre lag med gips
 • Kan supplere eller erstatte et flytende gulv i trebjelker
 • Har lav byggehøyde