Finn din Produkter

Finn din Leverandører

Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1

Culiflex

Terlet Culiflex - kontinuerlig kjøler for matprosesser

Bytt fra batch-/batchbehandling til en rask og effektiv kontinuerlig metode (inline prosess) og ta din produksjon til et nytt nivå. Den nye Terlet CuliFlex er designet som et smart tillegg av den eksisterende FrymaKoruma MaxxD® eller lignende prosesseringsenhet.

Med Terlet CuliFlex kan for eksempel majonesprodusenter gjøre sin batchkjølebehandling om til en kontinuerlig linje. Mens full-fett majones behandles i den eksisterende FrymaKoruma MaxxD® eller en lignende enhet, produserer den nye CuliFlex den nødvendige stivelsesløsningen (kli) ved bruk av enten varmesvellende stivelse og/eller naturlig stivelse. Begge produktstrømmene blandes deretter forsiktig sammen for å oppnå høykvalitetsmajones med lavt fettinnhold i kontinuerlig produksjon fra 2,5 til 6 t/t.

Bruken av billigere varmesvellende stivelse og naturlig stivelse gir ikke bare kostnadsbesparelser, men muliggjør også produksjon av rene Green Label-produkter, da naturlig stivelse ikke anses som et tilsetningsstoff.

I tillegg har oppvarmingstrinnet av stivelsesfasen en sekundær fordel: Varmen som brukes til å gelatinere stivelsen er i hovedsak en pasteuriseringsprosess som fører til bedre matsikkerhet.

Kontakt oss for mer informasjon:

Mats Alexander Tollander
Mats Alexander Tollander
Produktsjef, Prosessteknikk
  • Majones
  • Ketchup
  • Sauser
  • Salsa
  • Veganske produkter
  • Kostnadsbesparelser
  • Mulighet for Green Label og bedre matsikkerhet.
  • Økt fleksibilitet takket være et bredere produktspekter.
  • Utmerket produktkvalitet.
  • En egen linje for bearbeiding av kokte sauser, både varmt og kaldt.